صدور ۲ جریمه برای صحبت با موبایل هنگام رانندگی

رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ با اشاره به تاثیر سرعت بر کمیت جریمه صحبت با موبایل هنگام رانندگی گفت: گاهی اوقات سرعت خودرو می تواند منجر به صدور 2 برگ جریمه برای خاطی شود.

به گزارش تحریریه، سرهنگ علی اصغر شریفی رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ اظهار داشت: 20 نوع تخلف رانندگی در کتاب قوانین راهنمایی و رانندگی وجود دارد که خاص است؛ نباید اینگونه باشد که اگر راننده ای تخلف کرد بعد از پرداخت جریمه، آن تخلف از کارنامه راننده پاک شود زیرا یکسری تخلفات حادثه ساز است و نباید از کارنامه راننده پاک شود.

وی افزود: در ماده 7 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی جدولی با محتوای 20 نوع تخلف وجود دارد که می توان به سرعت، سبقت، لایی کشی، حرکات نمایشی، ورود ممنوع، عدم رعایت حق تقدم و صحبت با تلفن همراه حین رانندگی اشاره کرد.

رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور پایتخت تصریح کرد: وقتی که یک راننده با تلفن همراه صحبت می کند قطعا باید جریمه شود ولی سرعت او می تواند در کمیت جریمه تاثیر گذار باشد.

سرهنگ شریفی گفت: اگر سرعت خودرو بالای 60 کیلومتر باشد 2 جریمه برای آن راننده صادر می شود؛ اولین جریمه برای رانندگی زیر 60 کیلومتر حین صحبت با تلفن همراه است که نمره منفی به راننده تعلق نمی گیرد؛ جریمه صادره برای این راننده متخلف 100 هزار تومان است.

وی ادامه دارد: اگر سرعت خودرو بالای 60 کیلومتر باشد که معمولا در بزرگراه ها چنین وضعیتی است فردی که حین رانندگی با تلفن همراه صحبت می کند علاوه بر دریافت برگه جریمه 100 هزار تومانی، نمره منفی هم می گیرد که البته نمره منفی رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی یا تاکسی و خودروهای سنگین بیشتر از خودروهای شخصی است اما رقم جریمه ریالی برای همگان یکسان است چرا که صحبت با تلفن همراه حین رانندگی موجب حواس پرتی راننده می شود.

رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور پایتخت خاطرنشان کرد: اگر هوش و حواس راننده حین رانندگی 6 دانگ باشد هنگام بروز تصادف، احتمالا می تواند از حادثه فرار کند ولی در مجموع صحبت با تلفن همراه می تواند حواس راننده را پرت کند.

سرهنگ شریفی درباره استفاده برخی از رانندگان از بلوتوث برای مکالمه با تلفن همراه افزود: طبق قانون استفاده از تلفن همراه یا وسایل ارتباطی مشابه در حین رانندگی مشمول جریمه است و بر همین اساس تفاوتی بین تلفن همراه، هندزفری و بلوتوث نیست.

وی توضیح داد: وقتی تلفن همراه زنگ می خورد حواس راننده پرت شده و به سمت گوشی برای پاسخ می رود تا بررسی کند چه کسی زنگ زده است؛ در این بین راننده تلاش می کند قفل تلفن همراه را باز کند و تلفن را پاسخ دهد؛ همه این فرآیند چقدر زمان می برد؟ 3 ثانیه ؟ در این سه ثانیه اگر خودرو 100 کیلومتر بر ساعت سرعت داشته باشد خودرو به ازای هر ثانیه مسافتی حدود 30 متر حرکت می کند که این 30 متر در 3 ثانیه می شود 90 متر؛ عملا با پاسخ به یک زنگ تلفن همراه خودرو 100 متر حرکت کرده و در این مدت خودرو از کنترل راننده خارج شده است.

رئیس مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور پایتخت گفت: اگر تلفن همراه را جواب دادیم و مشغول مکالمه هیجانی شدیم وضعیت کنترل خودرو بدتر است؛ هر چه مکالمه هیجانی تر باشد انگار راننده به خواب عمیق تری فرو رفته است؛ درست است که راننده جلوی خودرو و خیابان را می بیند و چراغ ترمز خودروی مقابل خود را می بیند اما مسیرهایی که خودرو حرکت می کند بدون تمرکز راننده بود و به یکباره شاید تصادف کند و بعد از وقع تصادف به بکباره به هوش می آید و می گوید حواسم نبود.

سرهنگ شریفی تصریح کرد: تحقیقات بین المللی نشان می دهد راننده هایی که با تلفن همراه حین رانندگی مکالمه می کنند وقتی که گوشی را قطع می کنند تا چند ثانیه فکرشان درگیر آن صحبت است.

وی گفت: جریمه مکالمه با تلفن همراه حین رانندگی در آلمان یا اتحادیه اروپا بالای 400 یورو است؛ خیلی سریع اعداد و ارقام جرایم رانندگی را تغییر می دهند؛ مانند ایران نیست که جرایم تا سه سال بدون تغییر باقی بماند زیرا پلیس و نظام قانون گذاری آنها می گویند آسیب های ناشی از حواس پرتی رانندگان بالا رفته و ارقام جرایم را بالاتر می برند تا بازدارندگی بیشتر شود.

منبع: برنا

پایان/

۵ مهر ۱۴۰۱ - ۲۰:۰۰
کد خبر: 21918

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 14 =